DÉLAMERIKA: Argentín ételek

Szeretettel köszöntelek a Dél - Amerika Kincsei közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 747 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 7 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

Dél - Amerika Kincsei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dél - Amerika Kincsei közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 747 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 7 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

Dél - Amerika Kincsei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dél - Amerika Kincsei közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 747 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 7 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

Dél - Amerika Kincsei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dél - Amerika Kincsei közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 747 db
  • Videók - 122 db
  • Blogbejegyzések - 7 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

Dél - Amerika Kincsei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 network.hu

 network.hu

  Empanada

 

 

Hozzávalók a tésztához:


1 kg liszt (0000)
10 dkg marhazsír (ha sütőben sütjük, kétszer ennyi kell bele)
1 dkg só
víz (szükség szerint)
a töltelékhez:
1 kg darált marhahús
50 dkg vöröshagyma
3 kemény tojás
5-6 dkg mazsola
újhagyma (szükség szerint)
3 kanálnyi zsír
4 dkg olaj
3 kanálnyi só
2 kanálnyi köménymag
2 kávéskanálnyi őrölt pirospaprika (édes)
sűrű húsleves (szükség szerint)


Először a tölteléket állítjuk össze. A vöröshagymát és az újhagymát apróra vágjuk. A marha vagy disznózsírt egy nagy leveses fazékban tűzre tesszük, s miután elolvadt, hozzáadjuk a vöröshagymát és megsózzuk. Majd beleadjuk a darált húst és jól megfőzzük.
Az őrölt piros paprikát - a köménymagot is hozzáadva - feloldjuk egy kis húslevesben, s az olajjal együtt azt is a töltelékbe keverjük. (Annyi húslevest használunk, hogy ne túl szaftos, de azért ízes masszát kapjunk.) Hozzáadjuk még a mazsolát, a felvágott kemény tojást, s végül az újhagymát. Néhány percig még főzzük, majd letakarva egy plasztik edényben hűvösre tesszük.


Ezt követően elkészítjük a tésztát. A frissen szitált lisztet - hozzákeverve a sót - beletesszük egy tálba. A közepébe mélyedést csinálunk, abba öntjük a hideg vizet, majd hozzáadva az olvasztott, langyos zsírt, jól összegyúrjuk és homogén simára dolgozzuk. A tésztát deszkán kinyújtjuk, az egyik felét ráhajtjuk a másikra, majd újra nyújtjuk, s megint hajtunk... A tizedik nyújtás-hajtás után 2 mm vékonyra kinyújtjuk. 12 cm-es átmérőjű kerek formájú kiszúróval kiszaggatjuk. Mindegyik lapocska közepébe 1 kanálnyi tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk, majd a szélét körülnyomkodva összefogjuk („repulgue”-t csinálunk). Végül a töltött tésztákat sütőlemezre rakjuk, és forró sütőben (vagy tűzhelyen bő olajban vagy zsírban) szép pirosra sütjük. Jó melegen tálaljuk!
Amit egy kiváló empanadához tudni kell:
- A tölteléket egy nappal korábban készítjük el, hogy jó hideg legyen a töltéskor!
- 1 kg tésztából 50 empanadát kapunk.
- A hagyományos empanadát hússal töltve, könyv alakra hajtjuk. A szélét körülnyomkodjuk, ezt nevezzük „repulgue”-nek.
- A tészta gyúrhatóbb lesz, ha omlós télen és keményebb nyáron.

 

Matambre relleno (töltött hús)

 

Hozzávalók:


1,25 kg marhahús

bors
4 tojás
30 dkg tejben beáztatott zsemlemorzsa
4 kanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldje
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanálnyi őrölt piros paprika
10 dkg reszelt sajt (parmezán)
1 hosszában csíkokra vágott sárgarépa
3 sült paprika
5 keménytojás


Elkészítése:
 
A marhahússzeletet jól megtisztítjuk a zsiradéktól, és sóval, borssal fűszerezzük.
Elkészítjük a tölteléket: a habosra kikevert tojáshoz hozzáadjuk a beáztatott zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldjét, a fokhagymát, az őrölt piros paprikát, a reszelt sajtot, s ezt is sózzuk, borsozzuk. A jól összekevert masszát rákenjük a kiterített hússzeletre, s arra ráfektetjük - egymástól egyenletes távolságban, négy adagban - a sárgarépacsíkokat. A hús egyik (keskeny) végére elhelyezzük a sült paprikákat, azokra pedig a megtisztított keménytojásokat, s innen indulva óvatosan felgöngyöljük a húst. A tekercset gyapot cérnával jól összekötjük (-varrjuk), végül hőálló fóliába burkoljuk, és három óra hosszan, forró vízben főzzük. A kifőtt húst egy préselőbe (vagy egy súly alá helyezzük), s a felszeletelése előtt, 24 órára hidegre tesszük. (Tálalhatunk mellé salátát és valamilyen szaftot is.)

 


Argentin almaleves

Hozzávalók:
5
0 dkg alma, 1/2 citrom héja, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojássárgája

 

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és a gyümölcsöt cikkekre vágjuk és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje. Beletesszük a citromhéjat és addig főzzük (kb.10-15 percig), amíg az alma meg nem puhul. Robotgéppel vagy merülőmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját. Habverővel jó habosra verjük, és hozzáadjuk a mazsolát. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: angie argentína

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu